WISDOMWORD.INFO

All and information retrieving updating files media Also see

  • This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

APPLY MEDIA INFORMATION CHANGES ERROR!!

My Computer

This problem has existed as far as I can remember first realizing that this
feature existed. I would simply click on the "Apply Media Information
Changes" button that is located under the library tab. Then, a popup window
would appear that says:

"Retrieving media informaiton a nd updating files...
Progress: Percent complete: 0
Status: In Progress."

Eventually, after a long time of hopes and wishes being washed away, I will
eventually see the wording change to "Server busy..."

Basically, something is very wrong with this feature and should be looked
into, I'm not sure if anybody has ever cared to report this problem, but it
is indeed a problem.

My Computer

Are you working offline?
Can WMP connect to the Media Guide?
Are these files local to the computer?
What file types?
There's an interesting column in the Library called "Media Info". Use the
column chooser to turn that on, go to Songs view and sort by that. That
could potentially give you some insight into what's transpiring here.

Apply Media Information Changes doesn't have any really great purpose in
life other than to flush outstanding changes directly to files (as opposed
to the background queue that normally does it). So it's not generally
horribly useful unless you've got some batched changes you want to be sure
get flushed out to the files.

--
Speaking for myself only.
See http://zachd.com/pss/pss.html for some helpful WMP info.
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
--

"Frank" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> This problem has existed as far as I can remember first realizing that
> this
> feature existed. I would simply click on the "Apply Media Information
> Changes" button that is located under the library tab. Then, a popup
> window
> would appear that says:
>
> "Retrieving media informaiton a nd updating files...
> Progress: Percent complete: 0
> Status: In Progress."
>
> Eventually, after a long time of hopes and wishes being washed away, I
> will
> eventually see the wording change to "Server busy..."
>
> Basically, something is very wrong with this feature and should be looked
> into, I'm not sure if anybody has ever cared to report this problem, but
> it
> is indeed a problem.

My Computer

I am definately online, and the files are music and video(.mp3, .wma, .mpg,
..mpeg, etc.). I'll need to get back home and test out your other questions
in order to answer them.

"zachd [MSFT]" wrote:

>
> Are you working offline?
> Can WMP connect to the Media Guide?
> Are these files local to the computer?
> What file types?
> There's an interesting column in the Library called "Media Info". Use the
> column chooser to turn that on, go to Songs view and sort by that. That
> could potentially give you some insight into what's transpiring here.
>
> Apply Media Information Changes doesn't have any really great purpose in
> life other than to flush outstanding changes directly to files (as opposed
> to the background queue that normally does it). So it's not generally
> horribly useful unless you've got some batched changes you want to be sure
> get flushed out to the files.
>
> --
> Speaking for myself only.
> See http://zachd.com/pss/pss.html for some helpful WMP info.
> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
> --
>
> "Frank" <[email protected]> wrote in message
> news:[email protected]
> > This problem has existed as far as I can remember first realizing that
> > this
> > feature existed. I would simply click on the "Apply Media Information
> > Changes" button that is located under the library tab. Then, a popup
> > window
> > would appear that says:
> >
> > "Retrieving media informaiton a nd updating files...
> > Progress: Percent complete: 0
> > Status: In Progress."
> >
> > Eventually, after a long time of hopes and wishes being washed away, I
> > will
> > eventually see the wording change to "Server busy..."
> >
> > Basically, something is very wrong with this feature and should be looked
> > into, I'm not sure if anybody has ever cared to report this problem, but
> > it
> > is indeed a problem.
>
>
>
https://www.vistax64.com/threads/apply-media-information-changes-error.60404/