WISDOMWORD.INFO

Nettdating profiltekst WHAT THE

Datingtips

På bare 10 år har nettdating blitt den vanligste måten for oss i Norge å finne en partner på, men til tross for dette synes mange det er vanskelig å vite hva de skal skrive på profilen sin, eller hvordan de egentlig bør gå fram når de dater. Her kommer derfor noen tips om hva du bør tenke på når du dater hos oss på Match.com:

Gode tips for deg som dater hos oss

Hvordan lage en profil

1. Velg et brukernavn som passer til deg

Du kan være helt anonym hos oss, og vi oppmuntrer deg derfor til å velge et brukernavn som ikke har noen forbindelse til ditt virkelige navn. Bruk gjerne litt tid på å tenke gjennom brukernavnet, og prøv å velge et navn som passer til deg. Er du f. eks. lege og født i 1969, kan du velge doc69.

2. Et bilde sier mer enn 1000 ord – også på nettet.

Hvis du laster opp et bilde på profilen din, så har vi på Match.com sett at du får opptil 15 ganger så mange kontakter. Det er vel ikke så dumt?

Når du skal velge et bilde, bør du finne et hvor ansiktet ditt synes godt, kanskje mot en bakgrunn som forteller litt om deg selv, f. eks. ved hytta på fjellet eller seilbåten i skjærgården. Mange synes det er enklest å laste opp et bilde de har tatt med webkameraet. Husk imidlertid at disse bildene ofte blir uklare og at de slike bilder kanskje ikke er de mest flatterende. Vårt tips er i stedet å be en venn om å ta et bilde av deg når du er i godt humør og i et miljø du føler deg bra i. Og du, har du massevis av gode bilder, så bare last dem opp.

Tips til hvordan du skal skrive profilteksten

Vær deg selv

Ikke last opp et bilde som er tatt for årevis siden, da du f.eks. var 10 kilo lettere, og skriv heller ikke at du liker en masse ting du faktisk ikke liker å drive med. For når du treffer daten i det virkelige livet – og det kommer du til å gjøre før eller siden – så vil du jo bli elsket for den du faktisk er, ikke sant?

Tenk detaljer

Finn de små detaljene som beskriver akkurat deg. Liker du f. eks. å sove i nyvasket sengetøy, bade i dype innlandsvann, drikke kaffe latte med vanlijesmak, lese VG fra perm til perm på søndager eller synge drikkeviser, så skriv nettopp det! Det er slike små ting som gjør at andre medlemmer faller for nettopp din profil.

Vær spesifikk

Husk å være spesifikk. Ikke skriv bare at du liker å reise, for det gjør de fleste, men fortell i stedet om noe spesielt du har opplevd på noen av reisene du har vært på, eller hvor du drømmer om å reise neste gang, og hvorfor.

Kjør en stavekontroll

Mange av våre medlemmer forteller at de ikke svarer på profiltekster med skrivefeil. For å være sikker på at du har luket ut skrivefeilene, er det enkleste å kopiere inn profilteksten din i Word og kjøre en stavekontroll der. Det er enkelt og blir definitivt satt pris på!

Unngå klisjeer

Unngå klisjeer som "jeg er like komfortabel i jeans som i langkjole" eller "jeg trives like godt hjemme i sofakroken som ute på byen". Dessverre er det mange som skriver slike ting, og det gjør deg ikke særlig unik. Prøv i stedet å tegne et bilde av hvem du er. F.eks.: "På lørdagsmorgenene tar jeg på meg de nye Nike-skoene mine og setter av gårde på den svarte terrengsykkelen min rundt Sognsvann med bare iPoden (akkurat nå full av Justin Timberlake) som selskap".

Ikke vær negativ

Kanskje har du opplevd kjærlighetssorg og har dårlige erfaringer med det motsatte kjønn, men ikke bruk profilteksten til å skrive negative ting som "Jeg hater jenter som sutrer og aldri er med på noe morsomt". Skriv i stedet ting som "Jeg liker å være sammen med mennesker som får meg til å le, og som kanskje får meg til å prøve ting jeg aldri har våget før".

Ikke bruk for mange adjektiver

Unngå å skrive bare "jeg er snill og omtenksom", men prøv i stedet å forklare hvordan dette kommer frem. Skriv f.eks. "jeg jobber frivillig for de hjemløse i helgene".

Unngå massehilsener

Unngå massehilsener som "Hei, alle dere som har klikket dere inn på min profil!" eller "Hei, jenter". Gjør som reklamebransjen – bruk du-form. Skriv f.eks. "Kanskje er det nettopp deg jeg leter etter?".

Beskriv deg selv, ikke den du leter etter

Ikke bruk hele presentasjonen på å beskrive den du leter etter, men prøv å begrense dette og heller bruke profilteksten til å beskrive hvem du er selv. De som klikker seg inn på din profil, vil uansett se hvor godt dere passer sammen, takket være våre matchmakingverktøy.

Hva gjør jeg når jeg har truffet noen jag liker?

Ja, da har du også sikkert sett noe i vedkommendes profil som du synes er ekstra interessant, f.eks. at hun liker å male, akkurat som deg. Prøv da å skrive en e-postmelding hvor du kommer inn på dette, f.eks. "Maler du med olje eller akvareller?". Da får du den andre personen til å føle seg spesiell og at du ikke bare har sendt ut en lik tekst til mange. Tips! Prøv å være personlig, og kom gjerne inn på noe av det du likte med profilen.

Hvis du er usikker på om du vil skrive en e-postmelding, kan du alltids sende et blunk. Et blunk viser at du synes personen er interessant, dvs. litt som et flørtende blunk i det virkelige livet. Det forteller imidlertid ikke så mye om deg selv, og som regel trengs det mer for å få i gang en dialog, så vær litt tøff og send en e-postmelding.

Det er tid for den første daten...

Det begynner å bli på tide med den første daten. Forventningene og spenningen ligger i luften. Kanskje kan daten være begynnelsen på noe stort. Men en første date er ikke alltid så lett, det er nok de fleste villig til å skrive under på. Vi har derfor forsøkt å samle noen gode tips om hva du bør huske på før og under det første møtet.

Lykke til med daten, og husk å være deg selv, for det er jo den du vil bli elsket for, ikke sant?

Tips foran den første daten:

 • Avtal en date - Ikke la e-postsamtalen bli for lang, men prøv å møtes i det virkelige livet så snart som mulig, så dere kan finne ut om dere har god kjemi.
 • La daten vare i 45 minutter – Ja, det er faktisk lurt å holde daten kort. På 45 minutter rekker du å finne ut om det er noen interesse, og dersom daten mot formodning ikke skulle være interessant, kan du gå uten at det føles ubehagelig. Er daten alldeles fantastisk, så vil dere sannsynligvis snart gå på date nummer 2.
 • Håp på det beste, men hold forventningene på et rimelig nivå - Husk at det er den første daten og at dere antakeligvis er nervøse begge to, så ikke vær for negativ om ikke alt er perfekt.
 • Hold møtet på et offentlig sted – Det er fortsatt en gyllen regel, ettersom dere da er på nøytral grunn begge to.
 • By på deg selv og kos deg – Gå med innstillingen om at dette er en hyggelig date som kanskje fører til noe mer.

Ting dere kan gjøre på den første daten

 • Ta en lunsj - En lunsj midt i arbeidsuken er perfekt for deg som har mange jern i ilden. Hvis du har lyst til å spandere, er som regel en lunsj et alternativ som ikke vil ruinere deg.
 • Ta en kaffe eller et glass vin - Velg gjerne et sted med mye folk, men prøv å finne et sted hvor dere kan sitte ned og hvor lydnivået ikke er så høyt at dere må rope for å høre hverandre.
 • Gå en tur – Det er hyggelig og gjør at dere ikke trenger å sitte rett overfor hverandre, men i stedet kan gå avslappet ved siden av hverandre og snakke om det dere passerer og ser. Tar du med deg f.eks. et par latte på veien, vil du få plusspoeng.
 • Gå på en kunstutstilling eller et museum – En perfekt måte å ha noe å snakke om er å gå på en kunstutstilling eller et museum. Da vil du garantert også finne ut om du og daten har samme smak og interesser.
 • Gå på konsert – Er du og daten din musikkinteresserte, kan en konsert med favorittbandet eller litt vakker musikk være en skikkelig fulltreffer.
 • Gå på standup-show – Vil du forsikre deg om at du og daten har samme type humor, så er dette en god dateidé.
 • Prøvesmak vin, whiskey eller sjokolade sammen – Unngå stillheten gjennom å finne noe å vurdere og diskutere.
 • Gå på skøyter sammen – Få i stand en herlig date gjennom å foreslå en skøytetur. Fyll termosen med noe varmt og godt. Er du heldig, får du kanskje lov til å holde daten i hånden hvis det blir for glatt.
 • Pakk piknikkurven – Hvis været tillater det, er en piknik alltid koselig, og i tillegg viser det at du har anstrengt deg litt ekstra.
 • Kjør gokart eller ta en tur i klatreveggen – Det sies at sjansen for at man blir forelsket øker hvis dere gjør en adrenalinfylt aktivitet sammen. Hvorfor ikke prøve dette på den neste daten? Husk imidlertid alltid å spørre daten din om hva hun/han har lyst til å gjøre først, så de rekker å forberede seg på det som skal skje.
 • Unngå kino – Det er vanskelig å bli kjent med noen i en mørk og stille kinosal, så vent med det til dere kjenner hverandre litt bedre.

Husk dette på den første daten...

 • Sørg for å være i tide.
 • Prøv å ikke bare prate om deg selv. Still spørsmål, inviter til samtale, og vis interesse for daten din.
 • Vent med blomster og lignende gaver til den første daten hjemme hos den andre parten.
 • Prøv å tolke den andre personens signaler. Ikke bli for fysisk, og ikke sitt for nærme om ikke den andre personen gir deg tydelige signaler om at det er greit.
 • Unngå å prate om eksen eller tidligere forhold. Får du spørsmål om eksen, er det best å svare noe nøytralt og ikke gå inn på hvor dum, fantastisk eller slitsom eksen din er/var.
 • Ta på deg noe du trives og synes du ser bra ut i.
 • Prøv å holde øyekontakt så mye som mulig.
 • Ta gjerne opp noe du husker fra datens profil, f.eks. interesser eller reiser han/hun har vært på. Vis at du bryr deg.
 • Ikke drikk for mye – selv om du er nervøs.
 • Dette er nok den eldste klisjeen, men prøv å være deg selv så mye du bare kan.
 • Hold deg til sannheten. Ikke lyv om alder, jobb eller andre ting.
 • Tilby deg å betale din del av regningen.
https://no.match.com/misc/advice.php